Sander Puttenstein nieuwe MPM-vennoot

Een man met vele kwaliteiten. Zo laat Sander Puttenstein zich zonder meer kwalificeren. Sinds 1 september is hij met zijn 36 jaar de jongste vennoot binnen MPM Business Navigators. Een kennismaking met een echtgenoot, vader, drummer en triatlonatleet die niet bang is voor complexe bedrijfssituaties en die succesvol beweging weet te krijgen in vastgelopen processen.

Sport en muziek

Hij is getrouwd en vader van drie dochters. Sander Puttenstein verdeelt zijn vrije tijd tussen zijn gezin, sport en muziek. “Ik doe inderdaad veel aan sport. Zo heb ik de afgelopen week nog een triatlon gedaan. En wat de muziek betreft: ik ben als drummer actief in diverse samenstellingen waarbij ik het belangrijk vind om door het maken muziek een maatschappelijke bijdrage te leveren.”

Leidende functies

De beroepsmatige achtergrond van Sander Puttenstein ligt in de werktuigbouw en de technische bedrijfskunde. “Vrijwel direct na mijn opleiding heb ik allerlei leidende functies gehad in de machinebouw. Naast mijn werk heb ik aan de Universiteit van Amsterdam een Master Business Administration gedaan. In de achterliggende jaren heb ik mij gespecialiseerd in supplychainmanagement en organisatiepsychologie.”

Transities

“Als ik kijk naar mijn loopbaan tot nu toe, dan zijn transities daarin een rode draad. Binnen organisaties krijg je soms te maken met veranderprocessen die om meer vragen dan verandermanagement. Bij verandermanagement is duidelijk dat de organisatie van A naar B moet. Voor mij wordt een project alleen maar meer uitdagend als B nog niet helder is of als we nog niet weten in welke tussenstappen we bij het einddoel moeten komen. Je weet wel dat je elkaar nodig hebt in die transitie. Dat het veranderproces multidisciplinair is en afdelingen overstijgt.”

Lastige puzzels leggen

Sander Puttenstein brengt een groot analytisch vermogen in MPM in. “Ik kan in korte tijd lastige puzzels leggen. Wat MPM voor mij zo aantrekkelijk maakt, is de no-nonsense en hands-on mentaliteit van de vennoten. Die sluit aan bij hoe ik zelf graag heel pragmatisch bezig ben voor opdrachtgevers. Verder vind ik het een groot voordeel dat je als vennotencollectief ervaringen kunt delen en daarvan kunt leren.

Beweging in complexe situaties

MPM Business Navigators belooft opdrachtgevers snel grip te krijgen op complexe situaties. Ook dat spreekt Sander aan. “Toen MPM nog niet bij mij in beeld was, was het al mijn drive om op een pragmatische manier beweging te krijgen in complexe situaties. Dat sluit dus pasklaar aan op de merkbelofte van MPM.”