MPM actief in transitie facility service bij Heineken

Het is een ambitieus project waarin MPM business navigator Jeroen Kroese sinds april een belangrijke rol speelt. Hij coördineert de grootschalig transitie die bierbrouwer Heineken momenteel uitvoert op het facilitaire vlak. Heineken koos eerder dit jaar ISS Facility Services als Integrated Facility Manager & Service Provider. Daarmee komt de coördinatie van de geïntegreerde facilitaire dienstverlening bij één leverancier te liggen.

Naar één leverancier

Momenteel heeft Heineken afspraken lopen met veel facilitaire dienstverleners. Zij zijn op de een of andere manier betrokken bij het onderhoud van de gebouwen en de installaties. Jeroen Kroese geeft als interimmanager leiding aan de afdeling die al deze werkzaamheden coördineert. “Omdat die werkzaamheden niet horen bij de kernactiviteiten, wil Heineken ze graag onderbrengen bij één zogenoemde Integrated Facility Manager & Service Provider. De keuze is op ISS Facility Service gevallen. Met deze internationaal opererende facilitaire dienstverlener heeft Heineken een Europees contract afgesloten. In totaal gaat het om ruim dertig diensten, waaronder ook hard services. Dat betekent niet dat ISS alle werkzaamheden zélf gaat uitvoeren. Het bedrijf zal vooral de coördinatie op zich nemen.”

Soepele overgang

Met deze transitie genereert Heineken één aanspreekpunt voor alle facilitaire vragen, met behoud van een hoogwaardige en consistente dienstverlening. Jeroen: “Daarmee worden de organisatie en de operatie van de facilitaire dienstverlening vereenvoudigd.” Over zijn rol in dit transitieproces: “Ik zorg ervoor dat de overgang soepel verloopt. Dat alle relevante informatie op alle niveaus beschikbaar is. Dat ISS weet welke afspraken zijn gemaakt. Mijn rol binnen Heineken is dus veranderd. Daardoor blijft deze interimopdracht voor mij boeiend en inspirerend.”

Aantrekkelijk voor ceo’s

Wanneer de situatie straks weer stabiel is, begin 2019, heeft Jeroen Kroese geen rol meer te vervullen. “Dat maakt MPM juist zo aantrekkelijk voor ceo’s van grote bedrijven in de maakindustrie. Ik breng mijn expertise en senioriteit in wanneer een opdrachtgever die nodig heeft. Die opdrachtgever zit dus niet aan mij vast. Hij huurt mij in wanneer hij zelf te weinig capaciteit heeft of wanneer een project expertise vraagt die hij zelf niet in huis heeft. Is een project geïmplementeerd en loopt het goed, dan gaat ieder zijns weegs. Zo houd je de focus op de kracht van de expertise. Dat is waar wij als MPM business navigators voor staan.”