MPM zet internationale ervaring in voor NewMotion

Komt er een revival van de hybride en elektrische bedrijfsauto’s? Erwin Rensen ziet het gebeuren. “Niet slechts ingegeven door fiscaal voordeel, maar door een verschuiving richting maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Erwin is Chief Operating Officer van NewMotion, een jong bedrijf dat zich richt op full service providing van laadoplossingen. MPM business navigator Emile Baltussen brengt bij NewMotion zijn senior expertise in om de uitbreiding van installatieactiviteiten naar meerdere landen in Europa te managen.

Emile: “Als projectmanager International Installation Partners richt ik voor NewMotion een full service installatieproces in. Ik selecteer partners in Europa die als onderaannemer voor NewMotion laadoplossingen gaan installeren voor elektrische auto’s.”

Transitie

Het gebruik van fossiele brandstoffen moet afnemen de komende tijd, wil de doelstelling met betrekking tot het verminderen van de CO2-uitstoot worden gerealiseerd. De automotive industrie moet dus gaan zoeken naar alternatieven. NewMotion richt zich sinds 2009 op het mogelijk maken van de transitie naar elektrisch aangedreven auto’s door het leveren van verschillende laadoplossingen. Inmiddels kent het jonge bedrijf al ongeveer 130 fte’s. Veelal jonge, gedreven professionals die willen werken aan een gezonde leefomgeving en een bijdrage willen leveren aan het verlagen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ze adviseren de klanten over de juiste slimme laadoplossingen die hierbij kunnen helpen en ontzorgen hen bij het implementeren ervan. De klanten van NewMotion zijn zowel particulieren als bedrijven die in hun organisatie de wissel hebben omgezet naar een duurzame bedrijfsvoering en dus ook naar een elektrisch aangedreven wagenpark.

Interfaces

Erwin Rensen: “Voor hen ontwerpen we optimale oplossingen voor iedere situatie. Bij de medewerker thuis en op de bedrijfslocatie. Daarnaast ontwikkelen we interfaces voor de bedrijfssystemen, zodat zij vrij eenvoudig het elektrisch rijden kunnen organiseren en monitoren. Wij helpen onze klanten dus volop met oplossingen die heel makkelijk geïntegreerd kunnen worden in hun bedrijfsprocessen.”

Full Service Charging Partner

In de beleving van Erwin Rensen staat de markt voor elektrische auto’s nog maar in de kinderschoenen. “Er is nog veel te winnen. Ook Shell heeft dat ingezien. In oktober 2017 werd NewMotion overgenomen door deze multinational. Dat helpt ons bedrijf enorm om onze geplande groei te realiseren en zelfs te versnellen. In eigen land zijn we een full service charging partner die de juiste voorzieningen levert voor de alle elektrische auto’s. We doen dat ook in nauw overleg met de automotive partners en leasemaatschappijen, maar ook met zakelijke klanten die behoefte hebben aan ondersteuning bij het kiezen van de juiste laadoplossingen.”

Europees netwerk

Sinds enige tijd hebben NewMotion en MPM Business Navigators elkaar gevonden. MPM’er Emile Baltussen zet zijn internationale ervaring en kennis van de elektrotechnische industrie in als projectmanager International Installation Partners. Emile: “Dat betekent dat ik een Europees netwerk bouw van partners. Dat ik deze integreer in de werkprocessen van NewMotion. Deze partners moeten het Europees marktleiderschap verder uitbreiden en de full service klantbeleving nog verder verhogen.” Erwin: “Door de elektrische mobiliteit te faciliteren in de verschillende landen van Europa helpen we mee om de CO2-uitstoot te verlagen, daarin ondersteund door MPM Business Navigators en natuurlijk door ons moederbedrijf Shell.”