MPM en Heineken, een continuing story

MPM en Heineken. Klein Duimpje en de reus. MPM met veertien vennoten. Heineken actief in bijna 180 landen, met een totale bierproductie van meer dan 200 miljoen hectoliter per jaar. Niettemin verleent MPM Business Navigators al veel jaren zijn diensten aan deze multinational in de vorm van flexibele managementopdrachten. Onlangs namen de vennoten Gerrit Klein en Ad van den Bovenkamp afscheid van de klant. Andere vennoten gaan door. Het verhaal van MPM en Heineken: ‘a continuing story’.

MPM flexibel inzetbaar

Na 12,5 jaar in opdracht van Heineken te hebben gewerkt, heeft Gerrit Klein daar afscheid genomen. Een van zijn laatste grote opdrachten was de begeleiding van de nieuwbouw van een grote brouwerij in Myanmar. “Daarnaast heb ik voor Heineken zowel aan de brouwkant als de verpakkingskant veel projectmanagement gedaan. Tussen Heineken en MPM is een prima klant-leverancierrelatie ontstaan. Wij leveren kennis, ervaring en vooral flexibel inzetbare managementcapaciteit. We zijn er wanneer de klant behoefte aan ons heeft.”

Projectmanagement

Ad van den Bovenkamp begon zijn carrière bij de brouwer. Hij stond veertien jaar op de payroll voordat hij MPM-vennoot werd. Een van zijn mooie projecten betrof de begeleiding van een nieuw te bouwen brouwerij in Burundi. “Omdat dit Afrikaanse land geen haven heeft, zorgde de correcte aanlevering van bijvoorbeeld brouwketels bij mij weleens voor hoofdbrekens. Als projectmanager zit je daar dan bovenop, om de opdracht binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget af te kunnen ronden.”

Capaciteitsvraag

Juist het getoonde verantwoordelijkheidsgevoel, de inzet en de betrokkenheid van de vennoten maken MPM Business Navigators voor Heineken tot een aantrekkelijke partner. Gerrit: “We brengen in iedere opdracht onze professionele kennis en ervaring in. De capaciteitsvraag van Heineken geven wij zo een meerwaarde.”

Loyaliteit

Ad en Gerrit hebben afscheid genomen van deze klant. Heineken blijft voor MPM Business Navigators een belangrijke opdrachtgever. Op dit moment voeren vier vennoten opdrachten uit in verschillende brouwerijen. Daarmee laat MPM een vergaande loyaliteit zien naar deze klant. Gerrit: “Dat willen we in de toekomst graag continueren.”