High end-technologie in verbinding met de werkvloer

Ze vallen direct op. De korte gele treinen van EURAILSCOUT. Boordevol high end-technologie. Waar ze zich ook bevinden, ze inspecteren voor de spoorwegbeheerders de spoorstaven, wissels en bovenleiding. MPM’er Loek Wisseborn is aangetrokken om de verbinding tussen high end-technologie en de processen op de werkvloer te optimaliseren.

Geavanceerde technologie

EURAILSCOUT Inspection & Analysis heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en filialen in Berlijn en Parijs. Het bedrijf levert diensten aan spoorwegbeheerders in heel Europa. Diensten die zich samen laten vatten als de levering van toestandsinformatie van de spoorinfrastructuur. Samen met de spoorbeheerders werkt EURAILSCOUT aan de ontwikkeling van nieuwe concepten voor monitoring en onderhoud. Dat alles om het noodzakelijk onderhoud aan spoorrails, wissels en bovenleiding inzichtelijk te maken, voordat zich problemen voordoen. Om dit predictive maintenance mogelijk te maken, heeft EURAILSCOUT zijn treinen volgestopt met zeer geavanceerde technologie.

Indrukwekkend trackrecord

Het trackrecord van de gele treinen is indrukwekkend. Samen inspecteren ze meer dan 50.000 kilometer spoorbaan per jaar. Een SIM kan in slechts 6 uur maar liefst 200 wissels inspecteren. En de status quo van bovenleidingen controleert de UFM met een snelheid tot 160 kilometer per uur. Al deze inspecties leveren dagelijks een enorme stroom aan big data op. Die worden geanalyseerd. De resultaten daarvan verstrekt EURAILSCOUT aan de spoorwegbeheerder.

Accurate data

Dankzij de dienstverlening van EURAILSCOUT kunnen de ProRails van Europa met tijdig en spot-on onderhoud voorkomen dat het treinverkeer wordt gehinderd door een beschadigde infrastructuur. Of dat onderhoud plaatsvindt terwijl het nog niet nodig is. Op een innovatieve manier maakt EURAILSCOUT het noodzakelijke onderhoud inzichtelijk. Het bedrijf is in staat om geweldige grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen tegelijkertijd te verwerken.

Meer planmatigheid

Het bedrijf is dus volop in beweging. Dat heeft het risico in zich van de verschillende snelheden. EURAILSCOUT  focust op innovatie en ontwikkeling om zijn klanten nog beter van dienst te zijn met de meest geavanceerde technologie. Dan is het belangrijk dat ook de andere bedrijfsprocessen goed mee kunnen komen.

Loek Wisseborn: “EURAILSCOUT beschikt over veel parels van kennis, ervaring en technologie. Ik leid binnen het bedrijf de afdeling Technology. Deze afdeling heeft in de achterliggende jaren een behoorlijke inspanning geleverd: het up-to-date houden van de high end-technologie en de dataprocessing. Maar er moet nog volop worden geïnvesteerd in nieuwe technologieën en de processing van big data. Het ontwikkelpotentieel is dus groot.”

Verbinding versterken

“In die situatie wil ik de condities creëren, waarin mijn mensen nog meer kunnen gaan schitteren. Ik doe dat door de verbinding tussen kennis, technologie en bedrijfsprocessen te versterken. Door meer planmatigheid in de processen in te brengen, kunnen we nieuwontwikkelde kennis en verbeterde dienstverlening beter borgen. Ik werk met mensen die ongelofelijk veel kennis hebben en hart voor hun vak hebben. Technologen van de bovenste plank. Maar hun kennis is nog onvoldoende in de processen vervat, waardoor een mogelijke hick-up in een proces te snel een te grote impact heeft op de productiviteit van het bedrijf.”

Sneeuwbaleffect

“Het is mijn missie bij EURAILSCOUT om het kennisintensieve werk een mooiere flow te geven. Dan kunnen we een sneeuwbaleffect creëren waar iedereen blij van wordt. Concreet betekent het in deze fase van mijn opdracht dat ik vooral bezig ben met capaciteitsmanagement – inzicht krijgen wanneer hoeveel werk eraan komt – en met het configuratiemanagement van de systemen. Door zo de diverse processen nog beter op elkaar af te stemmen en te optimaliseren, kan EURAILSCOUT van nog grotere betekenis zijn voor zijn klanten.”Lees meer over dit onderwerp

Gerelateerde projecten

Joris Barendregt: ‘Schone energie uit ammoniak’

Joris Barendregt
Hoe maak je op innovatieve wijze schone energie uit de brandstof ammoniak? MPM business navigator Joris Barendregt liet op vrijdag 19 mei overtuigend zien dat het mogelijk is. Dat het al gebeurt bij een aantal proefopstellingen. Hij deed dit tijdens de tweedaagse Power to Ammonia Conference in Rotterdam. Daar deelden professionals uit alle delen van de wereld hun kennis op het vlak van ammoniak. “Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan dit NH3-event over zo’n actueel thema. De belangstelling voor mijn presentatie was groot. Ik verwacht zeker dat dit een follow-up zal krijgen.”
Lees meer

Master of management voor de master of malt

Ad van den Bovenkamp
MPM Business Navigators zet zijn expertise in om strategische opgaven te vertalen naar operatie. Vooral in de technische maakindustrie. Ad van den Bovenkamp – een van de vijftien business navigators – is actief voor moutproducent Boortmalt. In het Antwerpse havengebied moet eind 2018 de vierde mouterij – ‘M4’ in Boortmalttaal – operationeel worden. Ad doet hiervoor het projectmanagement. “Als we M4 in gebruik hebben genomen, is deze locatie van Boortmalt qua productiecapaciteit de grootste ter wereld.”
Lees meer