Vincent Klein Koerkamp versterkt MPM

Met een aantal MPM’ers heeft hij al vrij intensief samengewerkt. Nu durft Vincent Klein Koerkamp de stap aan om zelf business navigator te worden. We hebben hem binnen MPM hartelijk welkom geheten. Een digitale kennismaking.

In het jubileumjaar 2019 hebben we tot nu toe al twee nieuwe vennoten mogen verwelkomen. Vincent Klein Koerkamp en Erik Oortwijn. Beiden hebben zij een mooie trackrecord opgebouwd in de olie- en gaswereld. Vincent: “Ik was tot voor kort senior projectmanager bij Eekels, een belangrijke leverancier van elektrotechnische systemen voor maritieme en offshore-toepassingen. Daarvoor ben ik lange tijd projectmanager geweest binnen de olie- en gassector.”

Management-DNA

“Ja, ik ken sommige MPM’ers al langer. Ik denk dat mijn werkwijze heel goed aansluit bij die van hen. Hetzelfde management-DNA. Dezelfde mate van professionaliteit. Natuurlijk kom ik nog maar net kijken binnen de organisatie, maar ik denk – naar wat ik tot nu toe heb ervaren – dat professionaliteit en senioriteit belangrijke kernwaarden zijn van MPM. Projectmanagement is echt een vak. Dat doe je niet zomaar even. Als MPM business navigators zijn we allemaal met dat vak bezig. Iedere MPM’er heeft een prachtige staat van dienst opgebouwd. Voor opdrachtgevers betekent dit dat zij gebruikmaken van heel veel projectmanagementervaring bij elkaar. De opdrachtgever wil met je in zee gaan op basis van vertrouwen. Dan is bewezen performance heel belangrijk.”

Spiegelen

Hij is om meer redenen medevennoot geworden van MPM Business Navigators. “We zijn allemaal met dat mooie vak van projectmanager bezig. Ieder heeft zijn eigen project. Dan is het mooi dat je op je eigen niveau en in alle vertrouwelijkheid kunt sparren over bijvoorbeeld lastige beslissingen die genomen moeten worden. Dat je je eigen handelen kunt spiegelen aan de mening van de ander. Omdat iedereen als vennoot mede-eigenaar is van de organisatie, is het in ieders belang om de ander te helpen. Ik vind dat een constructie die veel meerwaarde biedt.”

Vertrouwensbasis

Vincent noemt zich een hands-on en pragmatisch manager. “Ik ben niet iemand die zich boven de anderen plaatst. Omdat ik iedereen nodig heb om een project succesvol te laten zijn. Nee, ik ben ook niet te beroerd om de handen echt uit de mouwen te steken als dat nodig is en iedereen druk is. Alles in het belang van het project.”

“Aan een project werk je samen. Welke rol je daarin ook hebt. Als manager wil ik graag een vertrouwensbasis opbouwen. Ik houd niet van een afrekencultuur. Als iemand van mijn medewerkers hulp nodig heeft, omdat hij of zij er even niet alleen uitkomt, moet-ie roepen. Ik ben daarin heel benaderbaar. Het gaat steeds om communicatie, communicatie en communicatie. Dat is de smeerolie waarmee je een project kunt laten slagen.”