MPM business navigator traint Critical Minds

Ze zijn overwegend jong. Ze opereren als een team van gedreven mensen die één doel nastreven: tegengaan van verspilling op het gebied van tijd, materiaal en werkplezier. Het bedrijf Critical Minds zorgt zo voor betere projectresultaten en organisatiedoelstellingen. Direct of indirect levert dit kostenbesparingen op. MPM business navigator Anita Oosterbeek deelde met deze jonge mensen haar expertise over projectmanagement. Een training die voor herhaling vatbaar blijkt.

Kun je veilig over een druk kruispunt komen zonder verkeerslichten of een verkeersregelaar? Jawel, als je maar toegewijd bent aan je eigen veiligheid en die van de ander. Dat is de indruk die Critical Minds bij Anita heeft achtergelaten: “De energieke jonge mensen die ik ontmoette tijdens de trainingsdag hebben geen rood of groen licht nodig. Ze zijn als team geheel zelfsturend. Vanuit hun toewijding geven ze elkaar opbouwende feedback en zetten ze zich helemaal in voor hun klanten in de industriële scheepsbouw, de jachtbouw, de offshore en de maakindustrie. Daar komen de lijnen van Critical Minds en MPM Business Navigators bij elkaar.”

Resultaatgedreven

Anita heeft haar rijke expertise in veel sectoren ingezet, onder meer in de maakindustrie en de jachtbouw. De resultaatgedrevenheid van Critical Minds spreekt haar erg aan. “Deze mensen gaan samen met organisaties op zoek naar knelpunten in een keten. Ze lossen die samen op. Daarbij zetten ze de mensen centraal en zorgen ze ervoor dat inzichten en belangen vanaf de start met elkaar worden gedeeld. Die gedrevenheid heb ik ook gemerkt tijdens de training. Het was mooi om met hen aan de hand van een paar cases de principes van projectmanagement te delen.”

Leerbehoefte

Anita Oosterbeek is een MPM’er die geen complexe situatie uit de weg gaat. Zij brengt haar kennis en levenswijsheid in binnen het bedrijf dat haar als interim-projectmanager heeft aangesteld. De werknemers van Critical Minds – mensen die nog aan het begin van hun carrière staan en hun eigen leercurve mogen vaststellen – hebben duidelijk behoefte aan de MPM-expertise van Anita. Zij behoort dan ook tot de groep van ervaren trainers die het bedrijf om zich heen heeft verzameld om de jonge werknemers te coachen en te trainen op persoonlijk en professioneel vlak. “Zij worden ingezet vanwege hun consultingkwaliteiten en groeien in hun expertise richting projectmanagement. In hun functioneren moeten ze weten hoe je een project opzet, hoe je het beheerst laat verlopen en hoe je het later zinvol evalueert. Daarover hebben we het uitgebreid gehad aan de hand van cases die hen erg aanspraken.”

Expertise-uitwisseling

Anita neemt graag met een no-nonsensebenadering haar verantwoordelijkheid op zich. Ze wil in korte tijd vertrouwen creëren en tot resultaat komen. Het zijn díe kenmerken die de jonge mensen van Critical Minds aanspreken. Intussen is Anita weer volop bezig met het aansturen van mensen in een complex project. Maar de match die is ontstaan zal vast en zeker leiden tot meer expertise-uitwisseling tijdens volgende trainingsdagen.