Marcel van der Hart vijftiende vennoot MPM

Met Marcel van der Hart heeft MPM Business Navigator onlangs de vijftiende vennoot binnengehaald. Daarmee breiden wij onze capaciteit en slagkracht verder uit. Nog meer bedrijven in de technische industrie kunnen nu gebruikmaken van onze bewezen performance. Marcel heeft zijn senioriteit in projectmanagement laten zien in tal van internationale projecten binnen verschillende branches.

Enthousiasme

Behalve een prima netwerk en een grote mate van professionaliteit brengt de nieuwe vennoot een groot enthousiasme mee. Marcel: “Dat enthousiasme is niet alleen handig voor mijzelf, het helpt ook anderen tijdens een project. Opdrachtgevers huren je als manager in, omdat ze zelf geen capaciteit vrij kunnen maken of omdat ze de benodigde senior expertise niet voorradig hebben. Die kan ik bieden, gekoppeld aan dat enthousiasme. Ook wanneer ik midden in een lastig project zit, zie ik altijd wel licht aan de horizon.”

Drive van anderen ontdekken

“Iedereen is ergens door gemotiveerd. Wat dat is, wil ik ontdekken aan het begin van een project. Als je samen een traject te gaan hebt, waarin het niet altijd van een leien dakje gaat, moet je weten waar de drive van mensen ligt. Daarop kun je ze dan vervolgens aanspreken. Daarom vind ik het belangrijk om altijd de menselijke kant van een project accent te geven. Ik vraag als ik met een opdracht begin honderduit. Hoe staan mensen erin? Waar liggen de barrières volgens hen? In die inventarisatie zoek ik graag direct de verdieping. De sleutel tot het welslagen van een project ligt gedeeltelijk in hen. Het is zaak om die sleutel te vinden en te benutten.”

Ondernemen binnen collectief

Marcel van der Hart heeft inmiddels een lange staat van dienst opgebouwd. Als zelfstandig opererend manager of als manager op detacheerbasis. “Wat ik in beide gevallen heb gemist, is een omgeving van gelijkgestemden met wie ik zo nu en dan flink kan sparren. Die omgeving biedt MPM Business Navigators mij. Veertien andere managers met een senior werkervaring. Plus de gezelligheid van een team. Als MPM’er ben ik zelfstandig ondernemer binnen een collectief. Kan ik mijn eigen businessnetwerk effectief maken voor medevennoten en gebruikmaken van het netwerk van anderen. Dat spreekt mij erg aan binnen MPM Business Navigators.”