Dubbele opgave voor MPM business navigator

De petrochemische industrie. De olie- en gasindustrie. Het zijn belangrijke afzetmarkten voor Howden Thomassen Compressors B.V. Dit bedrijf levert onder meer de zuigercompressoren die cruciaal zijn binnen een raffinageproces. Onlangs begon MPM business navigator Anita Oosterbeek aan een boeiende, dubbele opgave binnen deze grote onderneming.

Uitdagende combinatie

Met twee petten op beweegt de MPM-vennoot zich door het bedrijf in Rheden, onderdeel van de wereldwijd opererende Howden Group. Zij heeft als lijnmanager een team onder zich van 20 fte’s. Daarnaast is zij aangesteld als senior projectmanager. Twee functies met een uitdagend karakter.

Customizen

Howden Thomassen ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt de zuigercompressoren. Anita Oosterbeek heeft als senior projectmanager te maken met de kwaliteitsnormen en doelstellingen die het bedrijf daarbij hanteert. Daarnaast brengen de verschillende klanten ook hun eigen eisen en specificaties in. Anita: “De standaardoplossingen van Howden Thomassen voldoen al aan erg hoge kwaliteitsnormen. Het is mijn taak om die te customizen op de eisen van de klant.”

Optimalisering

Als lijnmanager begeleidt Anita andere projectmanagers binnen Howden Thomassen B.V. in de realisering van hun doelstellingen en in de optimalisering van de organisatieprocessen. “Ik kijk met hen hoe we het beste uit een team kunnen halen. Verder heb ik als lijnmanager een adviserende rol naar de directie toe als het gaat om werkprocessen en strategieën.”

Triggeren

Het bedrijf hanteert daarbij de zogenoemde Big Hairy Audacious Goals. “Die zijn vooral bedoeld om te triggeren. Ik faseer de realisering daarvan op een manier die draagvlak heeft op de werkvloer. Dit draagvlak creëer ik – als het er al niet is – door naar medewerkers te luisteren, door te bespreken wat nodig is om hun scepsis te laten verdwijnen. Dan raak je soms zere plekken aan. Ik vind het een uitdaging om met een helikopterview oplossingen te bedenken. Om daarbij mijn expertise en senioriteit in te zetten. En om op die manier toch synergie te bereiken.”