Veertiende vennoot aangetreden bij MPM

MPM Business Navigators verwelkomde zeer recent Marcel Veldhuis als veertiende vennoot. Steeds meer bedrijven zien hoe zij met de toegevoegde waarde van MPM Business Navigators hun onkosten drastisch kunnen reduceren. Vanaf 1 mei kunnen zij ook gebruikmaken van de rijke expertise die Marcel Veldhuis inbrengt. Zijn eerste project voor MPM is hij begonnen bij DSM.

Ambitieuze opdracht

Van de Romeinse veldheer Julius Caesar is bekend dat hij kwam, zag en overwon. Willen we heel gedurfd eenzelfde drieslag maken voor Marcel, dan is het: hij komt, luistert en pakt de dingen aan die beter kunnen. Dat deed hij al toen hij – net afgestudeerd als werktuigbouwkundige – zijn carrière begon bij een technisch adviesbureau. Oók toen hij een ambitieuze opdracht voor de NAM aanvaardde. En dat doet hij nog steeds als veertiende vennoot van MPM Business Navigators.

Uitdaging

In zijn inmiddels lange staat van dienst heeft Marcel grote projecten tot een goed einde weten te brengen. “Die duren meestal niet langer dan twee jaren. Als dan alles op orde is, begint het bij mij weer te kriebelen. Dan zoek ik een andere uitdaging.” Precies wat MPM van een business navigator verwacht.

Ambitie

Marcel Veldhuis heeft een gezonde dosis ambitie. Zo ging hij in het verleden voor de NAM de uitdaging aan om oude, niet rendabel geachte gasvelden weer operationeel te maken binnen een fractie van de tijd die daarvoor stond. “Toen we aan die opdracht begonnen, duurde zo’n traject gemiddeld 84 weken. Zeer ambitieus zeiden we: dat moet ook kunnen in 12 weken. Toen ik wegging, stond de teller op 17 weken.”

Met respect voor elkaar

Marcel Veldhuis schroomt er niet voor om de vinger op de zere plek te leggen. “Ik kan daarmee het verschil maken in een organisatie. Mensen kunnen zich bedreigd voelen door mijn inmenging. Ik voel het dan als een uitdaging om ook die mensen mee te krijgen in een proces. Ik zoek ze op, ga naast ze zitten, benoem hun en mijn sterke kanten en laat zien hoe beiden de organisatie kunnen versterken.” Daarbij benadrukt hij graag de dingen die al goed gaan in een proces. “Dat maakt het veel makkelijker om vervolgens de schouders te zetten onder wat nog beter kan. Samen en met respect voor elkaar.”