Het geheim van een goede projectmanager? Voor Coen Smits is dat zonneklaar het erkennen van de waarde van de mensen in je team. Hij is sinds 1 januari 2021 de zestiende vennoot binnen MPM Business Navigators. Coen heeft een ruime staat van dienst opgebouwd in de maakindustrie, automotive, de energiesector en in de telecom. Een introductie.

Meewerkend voorman

“Wat ik doe, doe ik met hart en ziel. Ik begeleid het proces, zorg dat we met z’n allen focus houden. Ik zie mij zelf graag als meewerkend voorman en stimuleer mensen als het even tegenzit. Nog even met zijn allen de tanden op elkaar om op tijd of juist in goede kwaliteit te leveren, zodat de (interne) klant wordt ontzorgd.

Naast mijn werk heb ik een lieve vrouw en twee jongvolwassen jongens, voor wie ik tijd vrijmaak om hen te ondersteunen met de sport. Ik vind zowel BMX als hockey mooie sporten en ben ook wel op de mountainbike te vinden. Die inspanningen kan ik vervolgens compenseren door samen lekker te eten en te drinken.”

Teamgevoel belangrijk

Coen vindt het heel belangrijk om als projectmanager de waarde te erkennen van de mensen met wie hij werkt. “Het is mijn verantwoordelijkheid hen zo goed mogelijk in te zetten in het project dat we samen tot een goed einde willen brengen. Ik kan er geweldig van genieten wanneer we bij problemen of grote uitdagingen alle neuzen in dezelfde richting kunnen houden. Wanneer we zo’n klus naar tevredenheid van de klant kunnen klaren.

Ik vind het mooi wanneer er weer energie uit een team komt. Wanneer collega’s weer met plezier naar hun werk gaan. Natuurlijk, dat is een wel eens een uitdaging. Ik kan ook niet alle oplossingen aanreiken. Maar ik appeleer mensen aan hun drijfveren en match deze met de bedrijfsdoelen. Ik probeer te bewerkstelligen dat daarbij een groepsgevoel ontstaat. Dat je van mensen met totaal verschillende karakters een geolied team maakt dat weet te scoren.”

Voorspelbare organisatie

Hij vertelt hoe hij zo’n ‘scorend team’ gesmeed heeft bij een van zijn vroegere opdrachtgevers. “Dat bedrijf had een grote logistieke unit met meerdere afdelingen. Telkens als er in de organisatie iets fout ging, werd de schuld bij die afdeling gelegd. Het was mijn opdracht om die situatie te verbeteren. Dan kom je al snel tot de ontdekking dat er op verschillende plekken wrevel heerst. Dat processen allesbehalve efficiënt verlopen. Dat er een aantal zwakke plekken zitten. Dan geef je mensen de kans om zich te verbeteren. Gebeurt dat niet, dan moet je ook durven snijden in de organisatie. Het resultaat van dat traject was dat de mensen weer met plezier naar hun werk gingen en dat de organisatie weer op haar logistiek kon bouwen.”

Verschillende culturen

Ook met cultuurverschillen weet hij om te gaan. Zo was hij in een project verantwoordelijk voor het structureren van de levering van (greenfield) productiefaciliteiten in de energiesector. “Ik werkte in dat project met Amerikanen en Fransen, twee heel verschillende culturen, in een sector die naar zijn aard zeer strak gestuurd moet zijn. Ik kon in dat project beschikken over de behoedzaamheid van de Fransen en de energie van de Amerikanen. Als je die weet te matchen, ontstaat iets heel moois. Beide organisaties zijn er beter van geworden. Het was een prachtig project.”

‘Onder gelijkgestemden’

Met veel enthousiasme en overtuiging heeft Coen Smits de overstap naar MPM Business Navigators gemaakt. “Ik kan mijn expertise inbrengen bij MPM en heb – ook heel belangrijk – vijftien gekwalificeerde sparringpartners. Het is goed om ‘onder gelijkgestemden’ te zijn. Als vennoot bij MPM hoop ik van betekenis te kunnen zijn voor allerlei opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Als interim- of projectmanager. Ik kijk uit naar complexe uitdagingen, waarbij ik met creatieve en analytische benaderingen organisaties op een hoger plan kan brengen.”