Referenties

 • Versnellingsopgave DELTA: meer klanten supersnel internet

  Versnellingsopgave DELTA: meer klanten supersnel internet

  Meer dan twintig jaar geleden begon DELTA Fiber in Zeeland met het aanleggen van het snelste internet van Nederland. Intussen hebben meer dan 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven verspreid over heel Nederland toegang tot het glasvezelnetwerk van DELTA. Het bedrijf heeft grote ambities met zijn multi-Gig Glasvezel, op dit moment met 2 Gig het allersnelste glasvezelinternet voor consumenten in Nederland. In 2025 moeten twee miljoen huishoudens en bedrijven beschikken over snel glasvezel. MPM’er Emile Baltussen ondersteunt met gedegen stakeholders- en contractmanagement de versnelde uitrol van het netwerk.

   

  Lees meer
 • Anita Oosterbeek managede capex-project tijdens Brexit en COVID-19

  Anita Oosterbeek managede capex-project tijdens Brexit en COVID-19

  Je managet een capex-project in het Verenigd Koninkrijk: de bouw van een koelvrieshuis waarin na oplevering ongeveer 77.000 pallets worden opgeslagen. Dan wordt de Brexit een feit. Europese  aannemers zijn huiverig om verplichtingen aan te gaan. Als die hobbel is genomen, gaat het land op slot vanwege COVID-19 en komt de wereld geopolitiek op haren en snaren te staan door de Russische inval in Oekraïne. MPM’er Anita Oosterbeek is het gewend om grip op complexiteit te krijgen. Haar opdracht voor NewCold is zo goed als afgerond: het koelvrieshuis wordt bijna overgedragen aan de operatie. Inmiddels begeleidt zij op dezelfde site de bouw van een tweede, even groot diepvriesmagazijn.

  Lees meer
 • MPM begeleidt capaciteitsverdubbeling van Palsgaard Netherlands

  MPM begeleidt capaciteitsverdubbeling van Palsgaard Netherlands

  Palsgaard is een internationale speler in de wereld van de emulgatoren en stabilisatoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Oost-Jutland, Denemarken. Voor de fabriek in Zierikzee begeleidt MPM’er Gerrit Klein de verdubbeling van de capaciteit daar. Gerrit: “Dat is méér dan het kopiëren van wat Palsgaard al sinds jaar en dag doet in Zierikzee. Het betreft ook de nieuwbouw van een fabriekshal met een grote opslagcapaciteit voor grondstoffen en het eindproduct, het elektrificeren van de productie en de verdere automatisering van productieprocessen.”

   

  Lees meer
 • MPM begeleidt implementatie van SAP-software bij Cargill

  MPM begeleidt implementatie van SAP-software bij Cargill

  Kritische productieprocessen moeten dag en nacht door kunnen gaan. Productielijnen staan daarom zo min mogelijk stil en correctief onderhoud voorkomen we graag zo veel mogelijk. Maintenance is een kritisch onderdeel van ieder productiebedrijf. Dat geldt zeker voor de Cargill-vestigingen in Antwerpen en Gent. MPM’er Evert-Jan Nieuwkerk begeleidt er de implementatie van de SAP Plant Maintenance-module en het hele proces daaromheen.

  Lees meer
 • ‘Ook mensen en kennis vormen een bedrijfsasset’

  ‘Ook mensen en kennis vormen een bedrijfsasset’

  Ook al is hij sinds 2007 MPM-vennoot, Charles van der Splinter heeft nog steeds een groen Heineken-hart. In de loop van vele jaren heeft hij bij deze organisatie een enorme expertise opgebouwd over bier brouwen en alles wat daarbij komt kijken. In allerlei projecten is deze brewing consultant bezig om de wat complexere technologische problemen op te lossen zodra die zich voordoen én om gelijktijdig zijn kennis en ervaring over te dragen aan een jongere generatie. Een prachtige uitdaging.

  Lees meer
 • Belangrijke stappen in ontwikkeling en processing

  Belangrijke stappen in ontwikkeling en processing

  Voor het Hengelose bedrijf NTS Norma gaf MPM’er Vincent Klein Koerkamp leiding aan de ontwikkeling van airmounts. Deze vormen de luchtgelagerde voeten voor de nieuwste generatie chipmachines van afnemer ASML. 

  Lees meer
 • Kennisintensief werk van EURAILSCOUT krijgt mooiere flow

  Kennisintensief werk van EURAILSCOUT krijgt mooiere flow

  Ze vallen direct op. De korte gele treinen van EURAILSCOUT. Boordevol high end-technologie. Iedere trein wordt aangeduid met een unieke letter/cijfer codering.  Terwijl de UFM160 door het uitgestrekte Franse landschap rijdt, is de SIM14 in de buurt van Berlijn en rijdt de UST02 in Denemarken. Waar ze zich ook bevinden, ze inspecteren voor de spoorwegbeheerders de spoorstaven, wissels en bovenleiding. MPM’er Loek Wisseborn is aangetrokken om de verbinding tussen high end-technologie en de processen op de werkvloer te optimaliseren.

  Lees meer
 • Borgen van continuïteit en kwaliteit in bijzondere periode

  Borgen van continuïteit en kwaliteit in bijzondere periode

  Het bedrijf wordt wel de Porsche in de drukwerkindustrie genoemd. Noblesse oblige. MPM’er Emile Baltussen ondersteunde MPS Systems B.V. bij de borging van de continuïteit en de optimalisering van het projectmanagement in de COVID-19-periode.

  Lees meer
 • Fundamentele veranderingen in korte tijd

  Fundamentele veranderingen in korte tijd

  MPS Systems B.V. in Arnhem levert wereldwijd offset- en flexopersen voor het bedrukken van etiketten en flexibele verpakkingen. MPM’er Anita Oosterbeek hielp een goede basis te leggen voor de groeiambities.

  Lees meer
 • Herautomatisering AWZI een klinkend succes

  Herautomatisering AWZI een klinkend succes

  Een klinkend succes behalen, zónder grote investeringen te hoeven doen. MPM’er Charles van der Splinter en zijn team realiseerden die gedachte bij HEINEKEN Den Bosch. 

  Lees meer
 • Membraanfiltratieproject klaar voor aardappeloogst

  Membraanfiltratieproject klaar voor aardappeloogst

  Wafilin Systems realiseerde een membraanfiltratiesysteem dat af moest zijn vóór de aardappeloogst van 2019. MPM'er Gerrit Klein leidde het project.

  Lees meer
 • Complexe uitbreidingsopgave tot goed einde gebracht

  Complexe uitbreidingsopgave tot goed einde gebracht

  DSM Engineering Plastics in Emmen opende onlangs een nieuwe productielijn. MPM’er Marcel Veldhuis leidde als projectmanager de bouw ervan van begin tot einde. 

  Lees meer
 • MPM zet internationale ervaring in voor NewMotion

  MPM zet internationale ervaring in voor NewMotion

  MPM business navigator Emile Baltussen brengt zijn senior expertise in bij NewMotion, een jong bedrijf dat zich richt op full service providing van elektrische auto's.

  Lees meer
 • Ontwikkeltraject turbomotoren

  Ontwikkeltraject turbomotoren

  Wat deed MPM business navigator Erik Woerdeman om deze auto op de markt te krijgen? Hij voerde met succes een projectmanagementtraject uit voor Mitsubishi Turbochargers en Engines Europe (MTEE). 

  Lees meer
 • System integration superjachten

  System integration superjachten

  Voor de businessline Maritiem van Alewijnse voerde MPM'er Anita Oosterbeek het projectmanagement over de system integration op superjachten.

  Lees meer
 • Assetmanagement winstgevend

  Assetmanagement winstgevend

  Een ongeplande stop in het productieproces wil niemand. Bij een grote voedingsmiddelenproducent rolde MPM daarom een assetmanagementsysteem uit dat tot minder frustraties én winst leidde.

  Lees meer
 • MPM vertrouwd in Azië

  MPM vertrouwd in Azië

  Voor Heineken begeleidde MPM de bouw van een brouwerij in Myanmar (Birma). De cultuurverschillen zijn dieper dan gedacht. Onze business navigator weet ermee om te gaan.

  Lees meer
 • Europese of Chinese machines

  Europese of Chinese machines

  MPM begeleidde de bouw van een Heineken-brouwerij in China. Wij deden onderzoek naar de concurrentiepositie van Chinese machines voor de afvullijnen.

  Lees meer
 • Foodsector, zand in de machine

  Foodsector, zand in de machine

  MPM is niet te benauwd om op een trein te springen die dreigt te ontsporen. Zo ook in de foodsector, waar de engineering, inkoop, assemblage en installatie van een machine totaal vastliep.

  Lees meer
 • Soft skills, harde resultaten

  Soft skills, harde resultaten

  Controle houden is inherent aan managen. Maar de invloed van de sturende manager is relatief beperkt. Afstand nemen en bouwen op de goede mensen levert vaak harde resultaten.

  Lees meer
 • Operational set-up bepalend voor productieresultaat

  Operational set-up bepalend voor productieresultaat

  Een nieuwe productielijn kan tot tegenvallende resultaten leiden. Vaak schoot de operational set-up in dit investeringsproject tekort. MPM heeft daar wel oog voor en kan dit ook alsnog op orde brengen.

  Lees meer
 • Maintenance in olie-industrie

  Maintenance in olie-industrie

  MPM bracht in tien maanden de afdeling Maintenance @ Reliability van Cargill Refined Oils Europe naar een hoger plan. Een overspend van 20 procent werd tot 0 gereduceerd.

  Lees meer
 • MPM levert brouwerijen gespecialiseerde kennis

  MPM levert brouwerijen gespecialiseerde kennis

  Voor Heineken begeleidt MPM wereldwijd het opstarten van brouwerijen. De techniek en standaarden kennen wij. We kunnen omgaan met culturele verschillen.

  Lees meer
 • Advanced technology

  Advanced technology

  MPM managede bij een multinational in advanced technology de ontwikkeling van een geheel nieuw systeem. Van productontwerp tot het opstarten van de serieproductie.

  Lees meer