Nieuws

 • MPM begeleidt capaciteitsverdubbeling van Palsgaard Netherlands

  MPM begeleidt capaciteitsverdubbeling van Palsgaard Netherlands

  10-01-2023

  Palsgaard is een internationale speler in de wereld van de emulgatoren en stabilisatoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Oost-Jutland, Denemarken. Voor de fabriek in Zierikzee begeleidt MPM’er Gerrit Klein de verdubbeling van de capaciteit daar. Gerrit: “Dat is méér dan het kopiëren van wat Palsgaard al sinds jaar en dag doet in Zierikzee. Het betreft ook de nieuwbouw van een fabriekshal met een grote opslagcapaciteit voor grondstoffen en het eindproduct, het elektrificeren van de productie en de verdere automatisering van productieprocessen.”

  2023 Palsgaard artist impression

  Lees meer
 • Jan Visser, resultaatgericht met oog voor de mens

  Jan Visser, resultaatgericht met oog voor de mens

  25-05-2022

  Mens. Project. Machinebouw. Deze drie woorden typeren meer dan twintig jaar MPM Business Navigators. Ze zijn ook de kernwoorden van Jan Visser, sinds 1 mei vennoot van MPM. Innovatie in machinebouw, werken met mensen en steeds de drive om projecten tot een succesvol einde te brengen. Dat is waar hij enthousiast van wordt. Een kennismaking.

  Lees meer
 • MPM begeleidt implementatie van SAP-software bij Cargill

  MPM begeleidt implementatie van SAP-software bij Cargill

  07-04-2022

  Kritische productieprocessen moeten dag en nacht door kunnen gaan. Productielijnen staan daarom zo min mogelijk stil en correctief onderhoud voorkomen we graag zo veel mogelijk. Maintenance is een kritisch onderdeel van ieder productiebedrijf. Dat geldt zeker voor de Cargill-vestigingen in Antwerpen en Gent. MPM’er Evert-Jan Nieuwkerk begeleidt er de implementatie van de SAP Plant Maintenance-module en het hele proces daaromheen.

  Lees meer
 • ‘Ook mensen en kennis vormen een bedrijfsasset’

  ‘Ook mensen en kennis vormen een bedrijfsasset’

  10-03-2022

  Ook al is hij sinds 2007 MPM-vennoot, Charles van der Splinter heeft nog steeds een groen Heineken-hart. In de loop van vele jaren heeft hij bij deze organisatie een enorme expertise opgebouwd over bier brouwen en alles wat daarbij komt kijken. In allerlei projecten is deze brewing consultant bezig om de wat complexere technologische problemen op te lossen zodra die zich voordoen én om gelijktijdig zijn kennis en ervaring over te dragen aan een jongere generatie. Een prachtige uitdaging.

   

   

  Lees meer
 • Hands on projectmanagement in de automotive-industrie

  Hands on projectmanagement in de automotive-industrie

  24-11-2021

  De automotive-industrie is volop in ontwikkeling. Waar generaties lang benzine en diesel onlosmakelijk verbonden waren aan de ontwikkeling van automotoren, gaat nu alle aandacht van de industrie uit naar elektriciteit. Waar je lange tijd heerlijk kon sleutelen aan een motor, is nu veel gedigitaliseerd. Welke uitdagingen brengen deze transities mee voor het projectmanagement? Erik Woerdeman is binnen MPM dé automotive-expert. Hij vertelt over de situaties waarmee hij te maken krijgt.pexels-kindel-media-9799730

  Lees meer
 • Kennisintensief werk van EURAILSCOUT krijgt mooiere flow

  Kennisintensief werk van EURAILSCOUT krijgt mooiere flow

  13-10-2021

  Ze vallen direct op. De korte gele treinen van EURAILSCOUT. Boordevol high end-technologie. Iedere trein wordt aangeduid met een unieke letter/cijfer codering.  Terwijl de UFM160 door het uitgestrekte Franse landschap rijdt, is de SIM14 in de buurt van Berlijn en rijdt de UST02 in Denemarken. Waar ze zich ook bevinden, ze inspecteren voor de spoorwegbeheerders de spoorstaven, wissels en bovenleiding. MPM’er Loek Wisseborn is aangetrokken om de verbinding tussen high end-technologie en de processen op de werkvloer te optimaliseren.

  EURAILSCOUT

  Lees meer
 • Hydrauliek in de Gabčíkovo-sluizen

  Hydrauliek in de Gabčíkovo-sluizen

  16-09-2021

  De twee Gabčíkovo-sluizen in Slowakije vormen een gigantisch waterbouwkundig project. Iedere beroepsvaarder die de route van Rotterdam naar de Zwarte Zee vaart, kent ze. Deze sluizen worden op dit moment vernieuwd. MPM’er Marcel van der Hart is door Bosch Rexroth gevraagd om het projectmanagement op zich te nemen. Hij vertelt over deze indrukwekkende opdracht, waar hij kan laten zien dat verbinden in het DNA van MPM zit.

  Lees meer
 • ‘Onderhoudsorganisatie van Aldel is nu klaar voor de toekomst’

  ‘Onderhoudsorganisatie van Aldel is nu klaar voor de toekomst’

  27-07-2021

  Zet een goede onderhoudsorganisatie neer. Positioneer daarin de juiste mensen. Implementeer de plant maintenance-module van SAP en vind een goede opvolger. Met deze viervoudige opgave begon MPM’er Erik Oortwijn twee jaar geleden aan zijn project bij de DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. ofwel Aldel aan de Dollard in Noordoost-Groningen. Nu draagt hij het stokje over aan zijn opvolger. “Het accent dit jaar lag vooral op people management,” zegt hij. Alle reden voor een terugblik.

  Aldel picture

  Lees meer
 • MPM’er Ad van den Bovenkamp leidt boeiend Italiaans NewCold-project

  MPM’er Ad van den Bovenkamp leidt boeiend Italiaans NewCold-project

  29-06-2021

  Zo’n 65 kilometer ten zuidoosten van Rome ligt het eeuwenoude stadje Ferentino. Aan de rand daarvan produceert de Italiaanse ijsmaker Froneri in een grote ijsfabriek per jaar onder meer honderdduizenden Nuii-ijsjes, de Italiaanse variant van de Magnum. Voordat die naar alle windstreken worden vervoerd, moeten zij eerst onder perfecte omstandigheden worden opgeslagen. Daarvoor gaat NewCold zorgen, een Nederlands bedrijf met hoofdkantoor in Breda. MPM’er Ad van den Bovenkamp is voor NewCold de projectdirecteur. Net terug vanuit Ferentino vertelt hij over de uitdagingen van dit mooie project in dolce Italia.

  Lees meer
 • HEINEKEN gaat managing agent-contract aan met CoSource

  HEINEKEN gaat managing agent-contract aan met CoSource

  06-04-2021

  Een bierbrouwer brouwt een lekker biertje. Zijn corebusiness ligt níet in het onderhoud en beheer van gebouwen en gebouwinstallaties. Daarom brengt HEINEKEN Netherlands Supply dat in 2021 voor een groot deel onder bij het advies- en managementbureau CoSource. Dit bureau vertaalt als managing agent de strategische doelstellingen naar operationele oplossingen op het gebied van technisch beheer en exploitatie. MPM’er Jeroen Kroese leidde voor HEINEKEN Netherlands Supply het tender- en implementatieproces en heeft nu een leidende rol in het afsluitende transitieproces.

  Lees meer
 • Gewijzigde ambitie, andere organisatie

  Gewijzigde ambitie, andere organisatie

  04-02-2021

  Vanuit vestigingsplaats Leeuwarden bedient membraanfiltratie-expert Wafilin Systems een keur aan internationale klanten in de voedingsmiddelen-, dranken-, en zuivelindustrie. Een bedrijf met een groeiende omzet en een gewijzigde ambitie. Dat vraagt om een doordachte veranderstrategie. MPM’er Gerrit Klein begeleidt en coacht het bedrijf richting een toekomstbestendige organisatie. “Wafilin Systems heeft een uitdagende vraagstelling bij mij neergelegd. Het is prachtig om over de gewenste richting de discussie aan te gaan met de jonge mensen die daar werken.”

  Lees meer
 • Nieuwe vennoot Coen Smits: erken voluit de waarde van je teamleden

  Nieuwe vennoot Coen Smits: erken voluit de waarde van je teamleden

  13-01-2021

  Het geheim van een goede projectmanager? Voor Coen Smits is dat zonneklaar het erkennen van de waarde van de mensen in je team. Hij is sinds 1 januari 2021 de zestiende vennoot binnen MPM Business Navigators. Coen heeft een ruime staat van dienst opgebouwd in de maakindustrie, automotive, de energiesector en in de telecom. Een introductie.

  Lees meer
 • ‘Al onze partners werden naar Europa teruggeroepen’

  ‘Al onze partners werden naar Europa teruggeroepen’

  02-12-2020

  Vanaf Addis Ababa Bole International Airport is het nog zo’n drie uur rijden in noordelijke richting, voordat je aankomt bij de greenfield fabriek die de moutfabrikant Boortmalt in Ethiopië laat bouwen. Deze mouterijgroep, sinds 2019 de wereldmarktleider, vroeg MPM’er Gerrit Klein om als projectmanager de bouw van de mouterij te begeleiden. Dat was vóórdat mensen überhaupt hadden gehoord van COVID-19. Met de officiële opening in zicht, heeft MPM zich daar laten zien als een betrouwbare partner in business.

  Lees meer
 • Projectmanagement in een uitdagend cocreatieproces

  Projectmanagement in een uitdagend cocreatieproces

  17-11-2020

  Wie op de website van Oceanco zoekt naar de jachten die deze toonaangevende scheepswerf heeft gebouwd, ontdekt veel schoonheid. Oceanco bouwt custom superjachten tot wel 140 meter lengte. Om een jacht te bouwen, is een goede samenwerking van verschillende partijen essentieel, waarbij iedere partij zijn eigen expertise inbrengt. MPM’er Anita Oosterbeek is door Oceanco gevraagd de electrical system integration van één van de jachten in aanbouw te begeleiden. Samen met de co-makers werkt zij aan een betere samenwerking en daardoor aan een hogere productiviteit en efficiency.

  Lees meer
 • Precisie op stofdeeltjesformaat

  Precisie op stofdeeltjesformaat

  14-10-2020

  Nog kleiner. Nog krachtiger. Nog meer rekencapaciteit. Dat is de trend in de halfgeleiderindustrie. In deze sector opereert NTS Norma. Het bedrijf in Hengelo heeft zich gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor machines voor de halfgeleiderindustrie. Dat is precisie op de micrometer. MPM’er Vincent Klein Koerkamp geeft bij NTS Norma leiding aan de ontwikkeling van zogenoemde airmounts, luchtgelagerde voeten voor de nieuwste generatie chipmachines van afnemer ASML.

  Lees meer
 • MPM’er brengt structuur in maintenance van Aldel

  MPM’er brengt structuur in maintenance van Aldel

  18-08-2020

  De ovens branden en de machines draaien weer op volle toeren bij Aldel, de aluminiumsmelter aan de Dollard in Noordoost-Groningen. Het bedrijf weet zich met veel nieuw elan te ontworstelen uit een economische misère. MPM’er Erik Oortwijn heeft de mooie opdracht gekregen om de maintenance en projectenafdeling van Aldel te reorganiseren. Een tussenstand.

  Lees meer
 • Een greenfield fabriek bijschakelen: hoe begeleid je dat?

  Een greenfield fabriek bijschakelen: hoe begeleid je dat?

  09-06-2020

  Jarenlang stond er één fabriek. Nu zijn het er twee. Ze staan pal naast elkaar. Gebouw A en B. De steigers bij gebouw B zijn al even weg. Binnen glimmen gloednieuwe machines, nog ongebruikt. De aannemer heeft onlangs de installatie daarvan opgeleverd. Over zes weken wordt in de nieuwbouw de eerste productie gedraaid. In de transitie van verantwoordelijkheden moeten heldere keuzes gemaakt worden, wordt er simpelweg gehandhaafd én mag er empathie zijn wanneer iemands verandervermogen al te zeer op de proef wordt gesteld. MPM’er Loek Wisseborn over het projectmanagement tijdens zo’n transitie.

  Lees meer
 • Slagvaardig reageren op een pandemie

  Slagvaardig reageren op een pandemie

  22-04-2020

  Hét verschil maken in een organisatie doe je door je senior managementskills in te zetten. Dat is de toegevoegde waarde van MPM Business Navigators. Oók wanneer een multinational hard getroffen wordt door de COVID-19-pandemie. MPM’er Jeroen Kroese staat voor de uitdagende taak om binnen een klein deel van het Heineken-concern de processen die door mogen gaan goed te laten verlopen. En dat is al een kunst op zich.

  Lees meer
 • Nieuwe fabriek: van greenfield tot bijna productie

  Nieuwe fabriek: van greenfield tot bijna productie

  31-01-2020

  Veel multinationals hebben hun productie verplaatst naar lagelonenlanden. Om zo toch maar aan ruimere winstmarges te komen. Dat dit zeker niet de enige manier is om een onderneming te laten floreren, bewijst Produlab Pharma in Raamsdonksveer. MPM’er Loek Wisseborn begeleidt daar de nieuwbouw van een fabriek en de inrichting van een flexibele en slimme organisatie.

  Lees meer
 • Prachtig tussenresultaat in uitbreidingsopgave

  Prachtig tussenresultaat in uitbreidingsopgave

  12-07-2019

  MPM Business Navigators staat voor resultaat. Dat is geen holle frase. De vennoten laten steeds weer zien hoe succesvol zij opdrachtgevers kunnen helpen in het traject van strategische opgave naar operatie. Loek Wisseborn geeft daarvan een mooi voorbeeld in Raamsdonksveer. Daar realiseert hij als projectmanager een prachtige uitbreidingsopgave. Hij is people manager genoeg om te benadrukken dat ‘zijn mensen’ in dat proces essentieel zijn.

   

  Lees meer
 • Nacht van de Vluchteling

  Nacht van de Vluchteling

  17-06-2019

  MPM Business Navigators gaat voor resultaat. Meestal is dat de implementatie van een complexe opgave in de technische industrie. Het gaat om harde doelen binnen vooraf gestelde kaders. Maar daarbij speelt de menselijke factor altijd een rol. Oog hebben voor mensen is daarom niet wezensvreemd aan een MPM'er. In de Nacht van de Vluchteling - van zaterdag 15 op zondag 16 juni - gaven drie collega's hieraan een sportieve invulling. Ad van den Bovenkamp, Marcel van der Hart en Loek Wisseborn liepen veertig kilometer van Utrecht naar Amersfoort. Een prachtig initiatief dat een leuk bedrag opleverde, bestemd voor Stichting Vluchteling. Inmiddels weer hard aan het werk in de technische maakindustrie kijken de drie nog even terug op hun nachtelijke prestatie.

  Lees meer
 • Vincent Klein Koerkamp versterkt MPM

  Vincent Klein Koerkamp versterkt MPM

  20-05-2019

  Met een aantal MPM’ers heeft hij al vrij intensief samengewerkt. Nu durft Vincent Klein Koerkamp de stap aan om zelf business navigator te worden. We hebben hem binnen MPM hartelijk welkom geheten. Een digitale kennismaking.

  Lees meer
 • ‘Er mogen best nog een paar van die fijne mensen bij’

  ‘Er mogen best nog een paar van die fijne mensen bij’

  06-03-2019

  Ze noemt zichzelf ‘het vangnet’. Ze staat op ‘Ons team’ op de laatste plaats, omdat ze nu eenmaal geen vennoot is. Last but not least. Er zijn ingewijden die haar zelfs de mater familias van MPM noemen. Alle reden dus voor een kennismaking met Marianne Klein. Zij heeft het bedrijf in twintig jaar zien groeien van twee tot veertien vennoten, verenigd in een vennootschap onder firma.

   

  Lees meer
 • Anton Paardekooper neemt afscheid van MPM

  08-01-2019

  Precies acht jaar maakte hij deel uit van onze vennootschap onder firma. Anton Paardekooper heeft per 1 januari 2019 afscheid genomen van MPM Business Navigators. “Met mixed feelings,” zo zegt hij. “MPM is een leuke club managers. Heel verschillende mensen die allemaal voor hetzelfde gaan: managementkwaliteit leveren aan de klant. Tot en met de implementatie van een project.” De beslissing om te scheiden van vergader- en sparringtafel was voor Anton dan ook geen makkelijke.

  Lees meer
 • Loek Wisseborn bereidt interne organisatie voor op groei

  Loek Wisseborn bereidt interne organisatie voor op groei

  11-12-2018

  Nederland geen productieland meer? Zeker, voor een aantal grote multinationals is het aantrekkelijk om de productie te verplaatsen naar lagelonenlanden. Maar de Nederlandse producent van diergeneesmiddelen Produlab Pharma in Raamsdonksveer laat zien dat het nog steeds commercieel aantrekkelijk is om een productievestiging in Nederland te hebben. Sterker nog, dit bedrijf met een wereldwijde afzetmarkt is bezig met een forse capaciteitsuitbreiding. MPM business navigator Loek Wisseborn bereidt de interne organisatie van Produlab Pharma daarop voor.

   

  Lees meer
 • MPM levert projectmanager bij Big Bounce

  MPM levert projectmanager bij Big Bounce

  20-11-2018

  Voor Eli Play, een toonaangevende speler in de Europese leisure-industrie, deed Marcel van der Hart het projectmanagement tijdens de opnamen van Big Bounce,een opdracht met grote uitdagingen.

   

  Lees meer
 • MPM krijgt uitdagende opdracht van Airbus Defence and Space

  MPM krijgt uitdagende opdracht van Airbus Defence and Space

  20-11-2018

  Airbus kennen we als een van de belangrijkste spelers in de vliegtuigindustrie. Maar het concern is ook zeer actief in de ruimtevaartindustrie. Zo gaat Airbus Defence and Space Netherlands de motorframes bouwen van de Ariane 6, de nieuwste draagraket van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Met deze opdracht aan Airbus is 46 miljoen euro gemoeid. In de nieuwe productiehal in Oegstgeest produceren alle betrokken leveranciers straks hun specifieke onderdelen voor de Ariane 6-motorframes. MPM business navigator Joris Barendregt is voor Airbus begonnen met het realiseren van de benodigde partnerships.

  Lees meer
 • Master of management voor de master of malt

  Master of management voor de master of malt

  09-10-2018

  MPM Business Navigators zet zijn expertise in om strategische opgaven te vertalen naar operatie. Vooral in de technische maakindustrie. Ad van den Bovenkamp – een van de vijftien business navigators – is actief voor moutproducent Boortmalt. In het Antwerpse havengebied moet eind 2018 de vierde mouterij – ‘M4’ in Boortmalttaal – operationeel worden. Ad doet hiervoor het projectmanagement. “Als we M4 in gebruik hebben genomen, is deze locatie van Boortmalt qua productiecapaciteit de grootste ter wereld.”

  Lees meer
 • De organisatie voorbereiden op een greenfield fabriek

  De organisatie voorbereiden op een greenfield fabriek

  17-07-2018

  Op papier is het project al heel uitdagend. Een nieuwe greenfield fabriek realiseren met een veel grotere netto-vloeroppervlakte. Dat betekent ook meer productiecapaciteit om te kunnen voldoen aan een groeiende vraag. Produlab Pharma, een producent van diergeneesmiddelen, ziet volop mogelijkheden. Een groeiproces als dit moet wél beheerst worden uitgevoerd. Bij die mooie uitdaging geeft het bedrijf aan MPM business navigator Loek Wisseborn een belangrijke faciliterende rol.

  Lees meer
 • Brouwspecialist MPM leidende rol bij enorm ICT-project

  Brouwspecialist MPM leidende rol bij enorm ICT-project

  27-06-2018

  Een lekker koel biertje op een zomers terras. Het product van een volledig geautomatiseerd proces. In de Heineken-brouwerij van ’s-Hertogenbosch begint dit proces met de aanvoer van mout per schip. Het eindigt bij de verpakkingsafdeling en de distributie naar alle windstreken. Bij Heineken is dat hele proces al jarenlang geautomatiseerd. Maar innovaties en een verder aangescherpte procesvoering maken een vervanging nodig. Charles van der Splinter, brouwerijspecialist bij MPM Business Navigators, heeft in dit proces een leidende rol. Maar liefst 15.000 componenten in de automatisering moeten worden vervangen. Het is het grootste automatiseringsvervangingsproject ooit binnen de Heineken-organisatie wereldwijd. De eerste drie van vijf fasen zijn inmiddels met succes afgerond.

  Lees meer
 • MPM actief in transitie facility service bij Heineken

  MPM actief in transitie facility service bij Heineken

  06-06-2018

  Het is een ambitieus project waarin MPM business navigator Jeroen Kroese sinds april een belangrijke rol speelt. Hij coördineert de grootschalig transitie die bierbrouwer Heineken momenteel uitvoert op het facilitaire vlak. Heineken koos eerder dit jaar ISS Facility Services als Integrated Facility Manager & Service Provider. Daarmee komt de coördinatie van de geïntegreerde facilitaire dienstverlening bij één leverancier te liggen. Momenteel heeft Heineken afspraken lopen met veel facilitaire dienstverleners. Zij zijn op de een of andere manier betrokken bij het onderhoud van de gebouwen en de installaties. Jeroen Kroese geeft als interimmanager leiding aan de afdeling die al deze werkzaamheden coördineert.

  Lees meer
 • MPM klaar voor de VUCA-wereld

  MPM klaar voor de VUCA-wereld

  24-04-2018

  Ooit van de VUCA-wereld gehoord? Deze uit Amerika overgewaaide term verovert steeds meer managementboeken. Het letterwoord duidt op een continu veranderende markt met een hoge onzekerheid en complexiteit die lang niet altijd helder is. Herkenbaar voor alle topmanagers. Hoe pas je daarop je leiderschapsstijl aan? MPM Business Navigators blijft ook hierin up-to-date. Onlangs nog volgden twee van onze business navigators – Loek Wisseborn en Erik Woerdeman – de masterclass ‘Persoonlijk leiderschap in een VUCA-wereld’ van de Nederlandse trendcatcher Ger Driesen.

   

  Wie topmanager is in de technische maakindustrie weet uit ervaring voor welke uitdagingen de VUCA-wereld hem of haar stelt. Hoe speel je in op die voortdurend veranderende markt? Hoe ga je om met een steeds groter wordende onzekerheid en complexiteit? Leunen op wat je vroeger hebt geleerd, is niet aan de orde.

  Lees meer
 • Over een appel en het ontwikkelen van skills

  Over een appel en het ontwikkelen van skills

  14-12-2017

  Een business navigator van MPM zit aan tafel bij probleemeigenaren in de technische industrie. Daar analyseert hij als sparringpartner met een bewezen performance het probleem. Hij komt vervolgens met de mogelijke oplossing en een plan van aanpak. Hij creëert draagvlak bij de stakeholders. Wie MPM Business Navigators kent, zal dit vertrouwd in de oren klinken. Maar wat doet business navigator Anton Paardekooper aan de TU Delft? Welke toegevoegde waarde heeft hij voor studenten die zich wekenlang inspannen om een mechanische grijparm te ontwikkelen die een appel moet verplaatsen?

  Lees meer
 • Hoe maak je duurzaamheid bedrijfseconomisch interessant?

  Hoe maak je duurzaamheid bedrijfseconomisch interessant?

  13-11-2017

  Je bent jong en ambitieus. Je hebt net je bachelordiploma op zak. Op zoek naar je eerste baan in de technische wereld. Hoe krijg je dan de vliegende start die je wenst? MPM business navigator Jeroen Kroese hoeft daar niet lang over na te denken: “Volg het traineeship Technisch Talent aan de Onsite Academy. Daar raken studie en praktijk elkaar. Jeroen deelt er als trainer-coach zijn MPM-expertise met de trainees. Onlangs brachten zij een bezoek aan Interface in Scherpenzeel, wereldmarktleider in de duurzame productie van commerciële tapijttegels. Daar stond de boeiende vraag centraal hoe je duurzaamheid bedrijfseconomisch interessant maakt.

  Lees meer
 • Marcel van der Hart vijftiende vennoot MPM

  Marcel van der Hart vijftiende vennoot MPM

  10-10-2017

  Met Marcel van der Hart heeft MPM Business Navigator onlangs de vijftiende vennoot binnengehaald. Daarmee breiden wij onze capaciteit en slagkracht verder uit. Nog meer bedrijven in de technische industrie kunnen nu gebruikmaken van onze bewezen performance. Marcel heeft zijn senioriteit in projectmanagement laten zien in tal van internationale projecten binnen verschillende branches.

   

  Behalve een prima netwerk en een grote mate van professionaliteit brengt de nieuwe vennoot een groot enthousiasme mee. Marcel: “Dat enthousiasme is niet alleen handig voor mijzelf, het helpt ook anderen tijdens een project.”

  Lees meer
 • Capaciteitsgroei vergt strakke begeleiding

  Capaciteitsgroei vergt strakke begeleiding

  24-08-2017

  De ambities zijn hoog. Maar de verwezenlijking ervan wordt belemmerd door capaciteitsgebrek. En dat terwijl de vraag van de markt toeneemt. Hoe realiseer je groei, zonder in de valkuilen van de schaalvergroting te stappen? MPM business navigator Loek Wisseborn begeleidt een bedrijf in de farmaceutische industrie dat meer producten in een hogere standaard voor meer doelgroepen wil gaan leveren. “Van deze opdracht krijg ik veel energie.”

   

  Voor een hogere productie is meer ruimte nodig. Een deel van het verandertraject dat Loek Wisseborn begeleidt, heeft dus te maken met de nieuwbouw van een fabriek. Maar dat is niet het belangrijkste deel. “Het gaat in deze opdracht vooral om mensen en processen.”

  Lees meer
 • Dubbele opgave voor MPM business navigator

  Dubbele opgave voor MPM business navigator

  25-07-2017

  De petrochemische industrie. De olie- en gasindustrie. Het zijn belangrijke afzetmarkten voor Howden Thomassen Compressors B.V. Dit bedrijf levert onder meer de zuigercompressoren die cruciaal zijn binnen een raffinageproces. Onlangs begon MPM business navigator Anita Oosterbeek aan een boeiende, dubbele opgave binnen deze grote onderneming.

  Met twee petten op beweegt de MPM-vennoot zich door het bedrijf in Rheden, onderdeel van de wereldwijd opererende Howden Group. Zij heeft als lijnmanager een team onder zich van 20 fte’s. Daarnaast is zij aangesteld als senior projectmanager. Twee functies met een uitdagend karakter.

  Lees meer
 • Jeroen Kroese associate trainer Onsite Academy

  Jeroen Kroese associate trainer Onsite Academy

  02-06-2017

  Onze senior kwaliteiten worden opgemerkt. Niet alleen door opdrachtgevers die aan onze business navigators vaak complex project- of programmamanagement toevertrouwen. Maar ook door kennisinstituten. Zo is onze vennoot Jeroen Kroese sinds enige tijd als associate trainer verbonden aan de Onsite Academy. “Ik train kersvers afgestudeerde technici op persoonlijke en managementvaardigheden.”

   

   

  Lees meer
 • Joris Barendregt: ‘Schone energie uit ammoniak’

  Joris Barendregt: ‘Schone energie uit ammoniak’

  22-05-2017

  Hoe maak je op innovatieve wijze schone energie uit de brandstof ammoniak? MPM business navigator Joris Barendregt liet op vrijdag 19 mei overtuigend zien dat het mogelijk is. Dat het al gebeurt bij een aantal proefopstellingen. Hij deed dit tijdens de tweedaagse Power to Ammonia Conference in Rotterdam. Daar deelden professionals uit alle delen van de wereld hun kennis op het vlak van ammoniak. “Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan dit NH3-event over zo’n actueel thema. De belangstelling voor mijn presentatie was groot. Ik verwacht zeker dat dit een follow-up zal krijgen.”

  Lees meer
 • MPM managet nu óók moutproductie

  MPM managet nu óók moutproductie

  16-05-2017

  Mout is een belangrijke grondstof voor bier. Zonder mout geen bier. Sinds kort zijn business navigators van MPM gevraagd om processen te managen bij grote mouterijen in Europa en Afrika. Het gaat om miljoenenprojecten die binnen twee jaar moeten worden opgeleverd.

  Lees meer
 • Veertiende vennoot aangetreden bij MPM

  09-05-2017

  Marcel Veldhuis 2MPM Business Navigators verwelkomde zeer recent Marcel Veldhuis als veertiende vennoot. Steeds meer bedrijven zien hoe zij met de toegevoegde waarde van MPM Business Navigators hun onkosten drastisch kunnen reduceren. Vanaf 1 mei kunnen zij ook gebruikmaken van de rijke expertise die Marcel Veldhuis inbrengt. Zijn eerste project voor MPM is hij begonnen bij DSM.

   

   

  Lees meer
 • MPM Business Navigators: klaar voor de toekomst

  28-04-2017

  Een geheel andere huisstijl, een gloednieuwe website. En toch nog steeds herkenbaar voor al onze opdrachtgevers in de technische industrie. MPM Business Navigators is duidelijk klaar voor de toekomst.

  _DSC0283

   

  Lees meer
 • MPM deelt expertise met studenten van TU Delft

  MPM deelt expertise met studenten van TU Delft

  09-01-2017

  Onze business navigator Anton Paardekooper deelt sinds kort zijn rijke MPM-ervaring met studenten. Hij doet dat als gastdocent Mechanical Engineering aan de TU Delft. “De groepsessies van vier uur zijn intensief, maar dankzij de goede interactie ben ik daarna mentaal helemaal opgeladen.”

  Waar de studenten van hun vaste docenten veel theorie en kennis krijgen, helpt Anton Paardekooper hen bij de toepassing ervan en bij het aanleren van professioneel gedrag. Heel concreet houdt hij zich samen met de studenten bezig met rekenen, teamgedrag, interactie, plannen en projectmatig werken. "De passie die ik voel wanneer ik voor een opdrachtgever een project manage, probeer ik over te brengen op deze jonge mensen." 

  Lees meer