Nieuws

 • Jeroen Kroese associate trainer Onsite Academy

  Jeroen Kroese associate trainer Onsite Academy

  02-06-2017

  Onze senior kwaliteiten worden opgemerkt. Niet alleen door opdrachtgevers die aan onze business navigators vaak complex project- of programmamanagement toevertrouwen. Maar ook door kennisinstituten. Zo is onze vennoot Jeroen Kroese sinds enige tijd als associate trainer verbonden aan de Onsite Academy. “Ik train kersvers afgestudeerde technici op persoonlijke en managementvaardigheden.”

   

  Eerste ervaring

  Een goed idee hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De Onsite Academy laat dat zien. Jonge mensen, met een bachelordiploma op zoek naar hun eerste baan in de technische wereld, kunnen trainee worden bij de Onsite Academy. Zij worden gedetacheerd bij grote technische bedrijven, waar zij hun eerste ervaring opdoen. Eén keer in de vier à zes weken komen zij terug om trainingen en workshops te volgen.

  Lees meer
 • Joris Barendregt: ‘Schone energie uit ammoniak’

  Joris Barendregt: ‘Schone energie uit ammoniak’

  22-05-2017

  Hoe maak je op innovatieve wijze schone energie uit de brandstof ammoniak? MPM business navigator Joris Barendregt liet op vrijdag 19 mei overtuigend zien dat het mogelijk is. Dat het al gebeurt bij een aantal proefopstellingen. Hij deed dit tijdens de tweedaagse Power to Ammonia Conference in Rotterdam. Daar deelden professionals uit alle delen van de wereld hun kennis op het vlak van ammoniak. “Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan dit NH3-event over zo’n actueel thema. De belangstelling voor mijn presentatie was groot. Ik verwacht zeker dat dit een follow-up zal krijgen.”

   

  Slimme energievoorziening

  Een actueel thema in 2017. Dat was twintig jaar geleden wel anders toen Joris Barendregt zich tijdens zijn studie intensief bezighield met slimme energievoorzieningen. “In die twintig jaar heb ik een kanteling zien optreden. Toen was je bezig met een randaspect van de industrie. Nu waren sleutelfiguren uit de industrie aanwezig op de conferentie. Business development managers spitsten hun bijdragen toe op de mogelijkheden in de markt en op de financiële aspecten. Maar ook de technische ontwikkelingen kwamen volop aan de orde.”

  Lees meer
 • MPM managet nu óók moutproductie

  MPM managet nu óók moutproductie

  16-05-2017

  Mout is een belangrijke grondstof voor bier. Zonder mout geen bier. Sinds kort zijn business navigators van MPM gevraagd om processen te managen bij grote mouterijen in Europa en Afrika. Het gaat om miljoenenprojecten die binnen twee jaar moeten worden opgeleverd.

   

  Droge grondstoffen

  Van bier naar mout: daarmee kan MPM Business Navigators eerder in de keten van graan naar bier zijn expertise kwijt. De verschillen zijn onmiskenbaar. In de brouwerijen gaat het om enorme volumes aan vloeistoffen, waaraan onder andere mout wordt toegevoegd. In de mouterijen gaat het om even grote volumes, maar dan droge grondstoffen die op een bepaalde manier worden behandeld en verwerkt.

   

   

   

   

   

   

  Lees meer
 • Veertiende vennoot aangetreden bij MPM

  09-05-2017

  Marcel Veldhuis 2MPM Business Navigators verwelkomde zeer recent Marcel Veldhuis als veertiende vennoot. Steeds meer bedrijven zien hoe zij met de toegevoegde waarde van MPM Business Navigators hun onkosten drastisch kunnen reduceren. Vanaf 1 mei kunnen zij ook gebruikmaken van de rijke expertise die Marcel Veldhuis inbrengt. Zijn eerste project voor MPM is hij begonnen bij DSM.

   

  Ambitieuze opdracht

  Van de Romeinse veldheer Julius Caesar is bekend dat hij kwam, zag en overwon. Willen we heel gedurfd eenzelfde drieslag maken voor Marcel, dan is het: hij komt, luistert en pakt de dingen aan die beter kunnen. Dat deed hij al toen hij – net afgestudeerd als werktuigbouwkundige – zijn carrière begon bij een technisch adviesbureau. Oók toen hij een ambitieuze opdracht voor de NAM aanvaardde. En dat doet hij nog steeds als veertiende vennoot van MPM Business Navigators.

  Lees meer
 • MPM Business Navigators: klaar voor de toekomst

  28-04-2017

  Een geheel andere huisstijl, een gloednieuwe website. En toch nog steeds herkenbaar voor al onze opdrachtgevers in de technische industrie. MPM Business Navigators is duidelijk klaar voor de toekomst.

  _DSC0283

   

  Lees meer
 • MPM deelt expertise met studenten van TU Delft

  MPM deelt expertise met studenten van TU Delft

  09-01-2017

  Onze business navigator Anton Paardekooper deelt sinds kort zijn rijke MPM-ervaring met studenten. Hij doet dat als gastdocent Mechanical Engineering aan de TU Delft. “De groepsessies van vier uur zijn intensief, maar dankzij de goede interactie ben ik daarna mentaal helemaal opgeladen.”

  Waar de studenten van hun vaste docenten veel theorie en kennis krijgen, helpt Anton Paardekooper hen bij de toepassing ervan en bij het aanleren van professioneel gedrag. Heel concreet houdt hij zich samen met de studenten bezig met rekenen, teamgedrag, interactie, plannen en projectmatig werken. "De passie die ik voel wanneer ik voor een opdrachtgever een project manage, probeer ik over te brengen op deze jonge mensen." 

  Lees meer