MPM deelt expertise met studenten van TU Delft

MPM deelt expertise met studenten van TU Delft 09-01-2017

Onze business navigator Anton Paardekooper deelt sinds kort zijn rijke MPM-ervaring met studenten. Hij doet dat als gastdocent Mechanical Engineering aan de TU Delft. “Na een sessie van vier uur zonder pauze ben ik fysiek moe maar mentaal helemaal opgeladen.”

 

Aanleren professioneel gedrag

Waar de studenten van hun vaste docenten veel theorie en kennis krijgen, helpt Anton Paardekooper hen bij de toepassing ervan en bij het aanleren van professioneel gedrag. Heel concreet houdt hij zich samen met de studenten bezig met rekenen, teamgedrag, interactie, plannen en projectmatig werken. "De passie die ik voel wanneer ik voor een opdrachtgever een project manage, probeer ik over te brengen op deze jonge mensen." 

 

Knowhow overbrengen

MPM brengt zijn expertise bij bedrijven in de technische industrie in om strategische opgaven te vertalen naar de operatie. Anton: “Als manager vorm je de kern van het team dat zich bezighoudt met die vertaling. Aan de TU Delft ben ik veel meer de coach die knowhow van MPM overbrengt op studenten. Ik knoop mijn ervaring aan de theorie.”

 

Vaardigheden en gedrag

“De passie die ik als MPM’er ervaar in bedrijven probeer ik de studenten te laten voelen. Ik maak duidelijk welke vaardigheden en welk gedrag nodig zijn om professioneel projectmatig te kunnen werken.”

 

Gerijpt in hun vak

jonge ingenieursDaarmee zijn zij straks nog geen MPM’ers in de dop. “Wel goede ingenieurs, op hoog niveau inzetbaar. Deze jonge professionals beseffen dat zij tijd nodig hebben om te rijpen in hun vak. Om business navigator bij MPM te kunnen worden, moet je alle paden – ook de doodlopende paden – een keer bewandeld hebben.”