Prachtig tussenresultaat in uitbreidingsopgave

Prachtig tussenresultaat in uitbreidingsopgave 12-07-2019

MPM Business Navigators staat voor resultaat. Dat is geen holle frase. De vennoten laten steeds weer zien hoe succesvol zij opdrachtgevers kunnen helpen in het traject van strategische opgave naar operatie. Loek Wisseborn geeft daarvan een mooi voorbeeld in Raamsdonksveer. Daar realiseert hij als projectmanager een prachtige uitbreidingsopgave. Hij is people manager genoeg om te benadrukken dat ‘zijn mensen’ in dat proces essentieel zijn.

 

Als contract manufacturer produceert Produlab Pharma diergeneesmiddelen in opdracht van veterinaire farmaceutische bedrijven. Het is booming business, onder meer omdat dit bedrijf heel flexibel in de productie is en dus ook kleine partijen kan leveren. Om een forse uitbreiding van de productiecapaciteit te realiseren, trok Produlab een paar jaar geleden MPM’er Loek Wisseborn aan als projectmanager.

IMG-20190628-WA0002

Veelzijdig

Zijn opdracht was veelzijdig. Hij faciliteerde het proces dat resulteerde in een passende blauwdruk voor de nieuwe fabriek. Hij voerde de regie over de verwerving van de aannemer voor de bouw en een aannemer voor de technische installaties. En hij ging aan de slag om de interne organisatie aan te passen aan de capaciteitsuitbreiding.

 

Peoplemanagement

In zo’n veelzijdig proces heeft Loek te maken gekregen met veel partijen, met veel mensen op de bouwplaats. Ieder heeft daar zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Maar om adequaat te kunnen werken, moeten al die mensen wel een team gaan vormen. Daar heeft hij steeds oog voor, tot grote tevredenheid van zijn opdrachtgever, Produlab-ceo Kilian Spek.

 

Sleutel doorgegeven

Loek: “Intussen heeft de eerste aannemer het nieuwe fabrieksgebouw grotendeels en keurig netjes opgeleverd. Nadat hij de sleutels van de bouwplaats aan Produlab had overhandigd, hebben we die direct weer doorgegeven aan de volgende aannemer die met zijn mensen de technische installaties in de fabriek gaat realiseren. Zonder een hapering in de voortgang van het project.”

IMG-20190711-WA0001

Corridor

Een mooi moment in het hele proces is de realisatie van de verbindingscorridor tussen de oude en de nieuwe fabriek. Loek: “Die corridor bestaat uit een vervoersband waarop geproduceerde partijen geneesmiddelen van het nieuwe naar het bestaande andere gebouw gaan om verder verwerkt te worden. Zo houden we het eigenlijke productieproces in het nieuwe gebouw clean.”

 

Symbolisch

Die verbinding heeft voor hem zowel een fysiek als een symbolisch belang. “Fysiek is de corridor essentieel in het productieproces. Die verbindt beide delen van het proces. Hij heeft ook een symbolische betekenis: een verbinding tussen bestaand en nieuw, bestaande processen en nieuwe processen. Voor mij is met deze corridor de totale uitbreidingsopgave een stukje dichter bij de afronding gekomen.” MPM staat voor resultaat. Ook in Raamsdonksveer.