Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling 17-06-2019

MPM Business Navigators gaat voor resultaat. Meestal is dat de implementatie van een complexe opgave in de technische industrie. Het gaat om harde doelen binnen vooraf gestelde kaders. Maar daarbij speelt de menselijke factor altijd een rol. Oog hebben voor mensen is daarom niet wezensvreemd aan een MPM'er. In de Nacht van de Vluchteling - van zaterdag 15 op zondag 16 juni - gaven drie collega's hieraan een sportieve invulling. Ad van den Bovenkamp, Marcel van der Hart en Loek Wisseborn liepen veertig kilometer van Utrecht naar Amersfoort. Een prachtig initiatief dat een leuk bedrag opleverde, bestemd voor Stichting Vluchteling. Inmiddels weer hard aan het werk in de technische maakindustrie kijken de drie nog even terug op hun nachtelijke prestatie.

 

'Pittig loopje'

In de bewuste nacht was het relatief druk op binnenwegen en wandelpaden. Marcel: "Je kon binnen Nederland kiezen voor diverse trajecten. In totaal hebben 5.700 mensen ingetekend voor deze wandeltocht. Circa 900 wandelaars hadden net als wij Utrecht als startpunt gekozen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het was zeker de moeite waard." Loek Wisseborn deed in het verleden als militair veel wandelervaring op. Zijn reactie: "Het was een pittig loopje, maar we hebben het goed volbracht."

 

Sponsoractie

Het idee kwam van Ad van den Bovenkamp. "Ik hoorde van het initiatief. Wandelen is een hobby van mij. Ik had dus in mijn eentje deze tocht kunnen maken. Toen dacht ik: waarom zouden wij ons tijdens de Nacht van de Vluchteling niet kunnen presenteren als MPM Business Navigators? Dit idee vond al snel weerklank bij Marcel en Loek. We hebben een kleine sponsoractie opgezet en een aantal keren getraind."

 

Inzet

Een MPM'er begint aan een opgave met maar één doel voor ogen. Zorgen voor een succesvolle implementatie van een project. De opgave was voor de drie mannen bekend: met het Spoorwegmuseum als startpunt veertig kilometer afleggen door de bossen richting Amersfoort. Het doel was eveneens bekend: een mooi bedrag bijschrijven op de rekening van Stichting Vluchteling. De succesvolle implementatie kwam er ook. Met hun nachtelijke wandeling haalden zij 3.688 euro op. Dank voor jullie inzet, collega's!

Nacht