Kilian Spek over MPM

Kilian Spek over MPM 20-02-2019

 

 

'Loek is nu bezig de interne organisatie aan te passen aan de nieuwe situatie'

 

Kilian Spek is algemeen directeur van Produlab Pharma. Dit bedrijf, gespecialiseerd in vloeibare diergeneesmiddelen, is een zogenoemde contract manufacturing organisation. In gewoon Nederlands: het bedrijf brengt die vloeibare geneesmiddelen niet onder eigen label op de markt, maar in opdracht van andere dierfarmaceutische bedrijven. Killian Spek leerde MPM Business Navigators kennen toen hij twee jaar geleden onze business navigator Loek Wisseborn binnenhaalde bij Produlab Pharma.

 

In de brede klantenkring van MPM Business Navigators zijn veel voorbeelden te noemen van zeer duurzame klant-leverancierrelaties. Bij één klant kunnen soms wel vier of vijf MPM’ers jarenlang actief zijn (geweest). Zo’n klant maakt dan graag gebruik van de diversiteit in kennissignaturen onder de verschillende MPM’ers.

 

Zo’n klant maakt dan graag gebruik van de diversiteit in kennissignaturen onder de verschillende MPM’ers.
 

Produlab Pharma is een ander verhaal. Van de in totaal vijftien business navigators kent algemeen directeur Kilian Spek er (nog) maar één. Maar zijn ervaringen met die ene zijn erg positief. “Wanneer MPM Business Navigators er prat op gaat dat ze goed zijn in het verbinden van mensen, dan kan ik dat voor de persoon van Loek Wisseborn alleen maar beamen. Hij is daar binnen ons mooie bedrijf dagelijks mee bezig.”

 

Slim georganiseerd

De diergeneesmiddelen die bij dit bedrijf in Raamsdonksveer van de band rollen, gaan naar de gereguleerde Europese markt - goed voor 75 procent van de totale omzet – en naar landen als Canada, Australië en Zuid-Korea. Waar veel multinationals hun productie verplaatsen naar lagelonenlanden, laat Kilian Spek zien dat produceren in Nederland nog wel degelijk mogelijk is, mits de interne organisatie heel flexibel is en slim in elkaar zit. En op dat punt kwam MPM’er Loek Wisseborn twee jaar geleden voor hem in beeld.

 

‘Toen we een nieuwe fabriek wilden gaan bouwen, hebben we MPM’er Loek Wisseborn ingehuurd als expert’

 

Expert ingehuurd

_DSC6919“Bij Produlab Pharma hebben we intern het beleid om experts in te huren voor taken die we zelf te weinig doen. Zo bouwen we niet vaak een extra fabriek naast onze huidige fabriek om op die manier fysiek ruimte te geven aan de groei die we verwachten. Toen we tot die uitbreiding besloten, hebben we MPM’er Loek Wisseborn ingehuurd als expert en hem gevraagd om het designen van die nieuwe fabriek te managen. Nu de bouw daarvan vordert, heeft hij zijn focus verlegd van buiten naar binnen. Van de bouw van de nieuwe fabriek naar de verbouw van onze interne organisatie. Die bereidt hij voor op de nieuwe situatie.”

 

People manager

“Loek is een uitstekende people manager. Medewerkers die kansen zien in veranderingen neemt hij mee in het proces. Hun praktische aanwijzingen neemt hij heel serieus. Mensen die veranderingen vooral opvatten als bedreiging probeert hij zoveel vertrouwen in de toekomst te geven, dat zij alsnog meegaan in het veranderproces. Een hele kunst apart, waarvoor ik hem erg waardeer.”

 

Goede voelsprieten

_DSC6975Groeien gaat niet vanzelf. Kilian Spek: “Dan is een nieuwe vullijn plaatsen niet de meest ingewikkelde klus. Je zorgt ervoor dat die beantwoordt aan de hoogste standaarden. Lastiger is het om de procedures in de nieuwe fabriek eveneens naar de hoogste standaarden tillen en om de mensen daarin mee te nemen. Loek is daar nu mee bezig. Hij heeft goede voelsprieten. Op een rustige en weloverwogen manier gaat hij met de mensen om.”

 

‘MPM’er Loek Wisseborn gaat als goede people manager op een rustige manier met mensen om en weet hen mee te nemen in het proces’