André Blankestijn over MPM

André Blankestijn over MPM 05-02-2019

 

 

‘MPM levert maatwerk en zorgt voor resultaat’

 

Vraag André Blankestijn iets over MPM Business Navigators en hij kan je heel veel vertellen. Geen wonder: hij was er praktisch bij toen de jubilerende organisatie twintig jaar geleden ontstond. “Ik leidde in die tijd bij Stork een productgroep. Gerrit Klein was een zeer gewaardeerd lid van mijn team en mijn technische geweten. Maar bij een reorganisatie moest hij toch het veld ruimen. Alles wat ik daartegen in het geweer bracht, mocht niet baten. Voor Gerrit was dit een scharniermoment in zijn carrière. Hij besloot om samen met Harry van Gemert MPM Business Navigators op te richten.”

 

Samenwerking

Inmiddels geniet André Blankestijn van zijn pensioen. Bijna negen jaar was hij Director Operations bij Howden Thomassen Compressors in Rheden. “Ik heb in die jaren met veel MPM’ers samengewerkt. Vooral Jeroen Kroese heeft mij een aantal jaren geholpen, nadat ik geconfronteerd werd met een hoofd Inkoop die plotseling wegging. Jeroen heeft toen een tijd deze afdeling geleid. Later heeft hij bij Howden Thomassen Compressors nog allerlei projecten gedaan op het gebied van verbetermanagement. Maar ook Jan Raaijmakers (internationaal inkopen) en Loek Wisseborn (engineering) hebben veel bijgedragen aan het structureel verbeteren van de organisatie.”

 

‘Op voorhand wist ik dat het goed kwam met zo’n project’

 

Luisteren

_DSC7417Met een gerust hart kon hij altijd een project neerleggen bij de mensen van MPM Business Navigators. “Dat heeft alles te maken met het vertrouwen dat ik in hen heb. Op voorhand wist ik dat het goed kwam met zo’n project. Deze mensen komen niet binnen met allerlei mooie presentaties en rapporten. Nee, ze schuiven aan en zijn in staat om heel goed te luisteren. Op basis van de input die zij zo krijgen en hun rijke ervaring komen ze vervolgens met een aanpak, inclusief de juiste man met de juiste expertise uit hun groep.”

 

Slagvaardig

In twintig jaar hebben de MPM-vennoten een brede ervaring in de maakindustrie opgedaan. André Blankestijn kon daar in zijn contacten met hen van profiteren. “Als ik een van de MPM’ers had ingehuurd voor een project of een interimklus, kon hij of zij zich de opdracht snel eigen maken dankzij een grote dossierkennis. Meestal kon de opdracht ook snel in tijd worden opgepakt. In ieder geval voor een beperkt aantal uren per week en met zicht op veel meer uren op een iets langere termijn. In mijn optiek is MPM Business Navigators een slagvaardige organisatie.”

 

‘In mijn optiek is MPM Business Navigators een slagvaardige organisatie’
 

Vertrouwen

Maar u bracht dan wel een vreemde persoon op de werkvloer. “Ja, dat klopt. Maar dat heeft eigenlijk nooit problemen opgeleverd. Als ik een MPM’er presenteerde aan mijn medewerkers, zat die er niet bij als iemand die het wel even voor elkaar zou boksen. Nee, mijn medewerkers zagen dan een persoon zitten die heel rustig en zelfverzekerd was. De MPM’ers met wie ik te maken heb gehad, hebben allemaal een stijl van werken waardoor ze snel het vertrouwen van de mensen weten te winnen. En vanaf het eerste uur kun je gebruikmaken van hun netwerk. Ook dat is een belangrijke toegevoegde waarde.”

 

Als geroepen

Behalve dat netwerk heeft een MPM’er nog een belangrijke toegevoegde waarde. “Dat is de combinatie van senior ervaring en een relatief snelle beschikbaarheid wanneer je als inhurende organisatie even zelf geen capaciteit over hebt – iedereen heeft vaak z’n mandje vol – of wanneer je op een bepaald terrein onvoldoende kennis in huis hebt. Dan komt een MPM’er letterlijk en figuurlijk als geroepen en kun je snel extra meters maken.”

 

Maatwerk

MPM Business Navigators bestaat 20 jaar. Wat wil André Blankestijn de MPM’ers meegeven? “Vooral op dezelfde manier doorgaan,” zegt hij lachend. “Ik was altijd wel gecharmeerd van de samenwerking, ook op persoonlijk vlak. Ze leveren maatwerk, houden van aanpakken, zorgen voor structuur, transparantie en resultaat.”