Anton Paardekooper neemt afscheid van MPM

08-01-2019

Anton PaardekooperPrecies acht jaar maakte hij deel uit van onze vennootschap onder firma. Anton Paardekooper heeft per 1 januari 2019 afscheid genomen van MPM Business Navigators. “Met mixed feelings,” zo zegt hij. “MPM is een leuke club managers. Heel verschillende mensen die allemaal voor hetzelfde gaan: managementkwaliteit leveren aan de klant. Tot en met de implementatie van een project.” De beslissing om te scheiden van vergader- en sparringtafel was voor Anton dan ook geen makkelijke.

 

“De acht jaar die ik deel heb uitgemaakt van MPM Business Navigators zijn omgevlogen. In die tijd heb ik namens MPM leuke dingen gedaan bij bedrijven. Ik heb mooie projecten geleid. Ik ben actief geweest bij de Technische Universiteit Delft, waar ik studenten wegwijs heb gemaakt in de mooie kanten van het projectmanagement. Met heel veel plezier kijk ik ook terug op de periode waarin ik een grote reorganisatie van een bedrijf leidde. Dat was voor een deel programmamanagement en voor een deel invulling geven aan die nieuwe organisatie.”

 

Uitdagende rol

“Als je als MPM’er bij een bedrijf binnenkomt, staat daar meestal iets belangrijks op stapel. Een reorganisatie, een uitbreiding, een organisatieverandering. Noem maar op. Dan krijg jij de luxe om te gaan werken aan de realisering daarvan. Dat heb ik altijd als een zeer uitdagende rol ervaren.”

In bijna alle gevallen neemt de betrokken MPM’er ook weer afscheid van zo’n bedrijf. Hij is immers interimmer. Hij levert de gevraagde oplossing op binnen de grenzen van tijd en budget. Hij doet het zo dat het bedrijf in kwestie altijd weer graag terugkomt bij MPM. Maar bij Anton liep het even iets anders.

 

Focus en commitment

“Een van de projecten waarmee ik mij als MPM’er heb beziggehouden, was voor een bedrijf dat waar ik inmiddels aandeelhouder ben geworden, BBBLS BV. Ik zie mooie kansen voor dit bedrijf. En dat laat zich lastig combineren met het commitment dat MPM van mij mag verwachten. Je kunt niet focussen op de verdere uitbouw van je eigen bedrijf en wat interim-management erbij doen. Daarom neem ik afscheid in goede harmonie van de mensen die acht jaar lang mijn medevennoten zijn geweest.”

 

Verbindingen

“Ik wens hen een gezonde groei toe met veel verschillende opdrachten. Een van de krachtigste aspecten van MPM is dat elke vennoot kan bouwen op de expertise van de ander. Dat je de ander met volle overtuiging van diens kunnen kunt voorstellen bij een bedrijf. Dan moet je elkaar goed kennen. Moet je veel tijd en aandacht schenken in de verbindingen. Daarvan heb ik de afgelopen acht jaar prachtige dingen gezien. Om dat vol te houden, moet je niet te snel willen groeien. Moet je de groei tijd geven. Precies zoals dat in de afgelopen acht jaar is gegaan.”