MPM en de apenrots

MPM en de apenrots 12-07-2017

De veertien vennoten van MPM doen niet iedere dag Ouwehands Dierenpark in Rhenen aan. Juist daar hielden zij onlangs een succesvol wervingsevent. De locatie was bewust gekozen. Centraal tijdens dit event stond de vraag waarom je als manager toe zou willen treden tot MPM Business Navigators. Daarnaast was er plaats voor fun met een duidelijke twist: wat kun je als manager leren van het gedrag op de apenrots?

 

Wervingsevent

Op basis van eerdere contactmomenten was een aantal managers uit het brede netwerk van MPM gericht uitgenodigd om het wervingsevent in Ouwehands Dierenpark bij te wonen. De respons was 100 procent. Het bijzondere MPM-concept wekt belangstelling onder managementprofessionals. Dat bleek ook tijdens de bedrijfspresentatie. Deze leidde tot een levendige discussie over de meerwaarde van werken als individuele topmanager binnen een collectief.

 

Workshop Apemanagement

ApemanagementDe link tussen MPM en Ouwehands Dierenpark werd duidelijk toen Apemanagement de aanwezigen een workshop gaf over het gedrag van de chimpansees, gorilla’s, bonobo’s en orang-oetangs. Deze vier apensoorten laten alle een verschillend gedrag zien op de apenrots. Wie is de leider? Hoe krijgt hij of zij de andere apen mee? En wat kan een topmanager daar nog van leren?

 

Sociaal gedrag begrijpen

De workshop leverde vrolijke momenten op. Toch was het niet een en al fun wat Apemanagement bracht. Deze organisatie vertaalt wetenschappelijk onderzoek uit onder meer de biologie naar praktisch toepasbare kennis in managementsituaties. Apen kunnen ons helpen om het complexe sociale gedrag van onszelf en anderen te begrijpen. Dat kan zeer leerzaam zijn wanneer je als MPM’er wordt gevraagd een probleem op te lossen in een organisatie. Wie zit waar op de apenrots en hoe voeg je je als business navigator in de sociale interactie tussen leiders en volgers?

 

Groeiambitie

orang oetan 2Dit wervingsevent onderstreept dat MPM een groeiambitie heeft. Maar óók dat MPM echt iets te bieden heeft aan potentiële vennoten én aan opdrachtgevers. Waar de getoonde interesse daar aanleiding voor geeft, zal MPM met de uitgenodigde managers verdere gesprekken voeren over een mogelijke toetreding als vennoot.

 

Wat de topmanagers van MPM in de spiegel van Apemanagement zagen, laten we graag in het midden.